Ontstaan

 

Het bedrijf is opgericht door Aukje en Theo Vogelaar op 1 mei in het jaar 1983. Ze hadden als doel 'het restaureren en rijdendhouden van de Citroën ID en DS'. We zijn gestart in de Oranjestraat in Barendrecht in 3 garageboxen. Dit initiatief liep uit naar 7 garageboxen en we hadden nog steeds ruimte tekort... Al snel ontstond in 1985 een plan voor nieuwbouw op Dierenstein, dat in 1986 ook gerealiseerd werd: 225 m² bruto bebouwd, met een kantoor van 16 m² en ook boven 45 m² ruimte. In hetzelfde jaar begon ook de reparatie en het onderhoud aan reguliere auto's. Vanwege het succes volgde een uitbreiding met 290 m² verdeeld over twee vloeren. Ook de verkoop van gebruikte auto's werd onderdeel van het bedrijf, hoofdzakelijk Citroën.

In 1989 stopte Theo en Aukje met de Citroën ID/DS. Hierdoor kwam er meer tijd vrij voor de verkoop van gebruikte auto's en ook onderhoud en reparatie kwamen goed op gang. Dierenstein werd inmiddels ook te klein..........

In 1994 zijn Aukje en Theo gestart met nieuwe plannen. Het duurde even voordat de juiste locatie was gevonden, maar daarna startte in juni 1996 de nieuwbouw aan de v.d.Meulenstraat in Barendrecht. Het gloednieuwe pand, dat speciaal ontworpen is, is op 10 januari 1997 geopend. De totale grondoppervlakte bedraagt ongeveer 2070 m², waarvan 800 m² bebouwd is. De toonzaal (in de volksmond 'showroom' genoemd) omvat zo'n 350 m². Tevens bevinden zich in het bedrijfspand:


het boekhoudkantoor, een werkplaatskantoor, de werkplaats met de nieuwste voorzieningen, het magazijn, een wasplaats, een kantine, 2x sanitair en natuurlijk de receptie. 

Sinds enige jaren zijn hun zoons, Roland en Sven, ook werkzaam in het bedrijf. Het bedrijf is uitgegroeid tot een gespecialiseerd automobielbedrijf in Citroën, Peugeot en Nissan. Deskundige monteurs, kwaliteit, goede service en een persoonlijke aanpak typeren automobielbedrijf Vogelaar. Bent u in de buurt kom gerust eens langs.....

U bent van harte welkom.
Sven, Roland, Theo en Aukje Vogelaar.